Human Centric Lighting

De relatie tussen (dag) licht en gezondheid is onbetwist. Echter in situaties waarbij personen langdurig verstoken zijn van de dagelijkse portie daglicht wordt het normale dag-nacht ritme (de biologische klok) verstoord. 

Met Human Centric Lighting wordt met een lichtbron het daglichtritme gesimuleerd. Voorwaarde daarbij is om de kleur temperatuur van helder wit naar warm rood te laten veranderen. Het gewenste effect treedt alleen op wanneer dit alles bij een voldoende hoog licht niveau wordt gerealiseerd en dat personen langdurig hieraan worden blootgesteld. 

 

 Waardevolle resultaten bij: 

  • Gesloten afdeling dementie 
  • Afdeling NAH patiënten    ( bright onderzoek )   
  • Penitentiaire inrichting 
  • Elke gebouw zonder voldoende daglicht 

 

De ISYLED kappen worden custom made in Nederland gepro- Kleurtemperatuur duceerd. Of men nu een hedendaags of juist een klassiek ontwerp prefereert, met de ISYLED kappen is (vrijwel) alles mogelijk. De vorm, de diameter en de hoogte, kunnen volledig worden aangepast aan de wensen van de klant / interieurarchitect. Daarnaast heeft men de keuze uit ontelbare kleuren en materialen. Zo vindt men altijd de juiste combinatie tussen kwaliteit en esthetiek.  

Het vermogen van de ledkap is mede afhankelijk van het formaat, maar met een efficiëntie van 140 lumen per Watt zijn lichtstromen van meer dan 16000 Lumen realiseerbaar. Deze ISYLED kap wordt daardoor gewaardeerd met energielabel, A+++. Op deze manier kiest men dus niet alleen voor de beste prestaties, maar ook voor duurzaamheid. Met de Downlight uitvoering wordt de gehele lichtstroom naar beneden gericht voor een zo groot mogelijke lichtopbrengst bij een zo laag mogelijk vermogen.  

Met de Down- & Uplight uitvoering -een ontwerp waardoor het licht niet alleen naar beneden gericht wordt, maar ook naar boven- wordt de ruimte volledig uitgelicht. Door de combinatie van direct en indirecte licht ontstaat een zeer gelijkmatig lichtbeeld. Door de ledkap te pendelen is het tevens mogelijk het licht omlaag te brengen. Met name in hogere ruimtes biedt dit uitkomst. Met de DNR regeling is een traploos verloop in kleurtemperatuur van 2700K tot 6500K mogelijk. Daarnaast zijn lichtsterktes van 1000 Lux tot meer dan 3000 Lux eenvoudig te realiseren. 

Onze toegepaste merken​