Airbus kantoren Ottobrunn

In 2019 is ISYGLT gevraagd de complete renovatie van de elektrische infrastructuur mede op zich te nemen. Daaronder viel de uitwisseling van het middenspanning systeem, laagspanning systeem, de bekabeling, de spanningsrails en de overstap van het gehele gebouw op led verlichting. Een belangrijke wens was dat dit alles gerealiseerd werd zonder bouwkundige aanpassingen aan het bestaande plafond. In samenwerking met building en space management is vervolgens het eisenpakket voor de verlichting vastgelegd.

Sinds midden 2021 worden de verschillende armaturen in het werk vervangen, waarbij direct een intelligente ISYGLT lichtregeling met o.a. sensoren geïntegreerd wordt. De gebruikte bouwstenen -die nu per ruimte of verdieping een intelligente lichtregeling vormen- maken het mogelijk dat in de toekomst het totale gebouw als één geheel de nieuwe ledverlichting stuurt en regelt.

Een van de voordelen van het ISYGLT systeem is dat de verlichting volledig door bewegingsmelders en lichtsensoren geregeld worden en hiermee besparingen in CO2 en Stroom gebruik behaald worden, om de High5+ en Vision 2030 doelstellingen te halen.

Een ander voordeel is de continue monitoring van beweging in het gehele gebouw. Bij brand kan de brandweer een actuele status plattegrond van het gebouw oproepen met daarin een indicatie van ruimtes waar recent en/of op dat moment nog beweging is. Zo kan de brandweer zeer doelgericht het gebouw doorzoeken.

Na voltooiing van de ombouw kan men een reducering van 1.000.000 kW/h en een besparing van 400 ton CO2 per jaar tegemoet zien.

Onze toegepaste merken​