Terreinverlichting

terreinverlichting

Voor terreinverlichting worden traditioneel fluorescentie verlichting of gasontladingsarmaturen gebruikt. De eigenschap van deze verlichting, na inschakelen van de verlichting neemt het lichtniveau langzaam toe, resulteert erin dat deze verlichting de gehele nacht, vaak 10 tot 14 uur brandt. Los van het feit of er iemand aanwezig is.

Complete led armaturen
Light Technology Nederland voorziet in een uitgebreide reeks LED opschuifarmaturen die deze traditionele armaturen prima kunnen vervangen. Met dezelfde of hogere licht output en direct op sterkte na inschakelen. Deze eigenschap maakt het mogelijk om de verlichting te schakelen effectief wanneer dat nodig is. Sensoren maken het mogelijk om gedeeltes uit te schakelen wanneer niemand aanwezig is.

Dimmen
Als uitschakelen van gedeeltes niet wenselijk is kan het beter zijn om de lichtsterkte van de led armaturen terug te dimmen wanneer niemand aanwezig is. Een laag lichtniveau biedt toch een grote mate van energiebesparing op en voorkomt het onplezierige gevoel van een donkere parkeerruimte te betreden.

Licht berekening
Allereerst van belang om aan te tonen dat met deze led armaturen een gelijk of zelfs hoger licht niveau wordt bereikt dan met uw huidige verlichting. Nadat uw plattegrond en gegevens zijn ingevoerd komt het Dialux programma met een armaturen voorstel. Light Technology Nederland verzorgt voor u lichtberekening, offerte, terugverdien berekening en de verwachte besparing gedurende de verwachte levensduur van de led verlichting.

Led verlichting en bewakingscamera’s
Traditionele lichtbronnen hebben één feitelijke lichtbron die door middel van spiegel en reflectie verspreid wordt. Eigenlijk een onmogelijke taak. Resulteert altijd in een hot spot direct onder de lamp. Led armaturen zijn door de vele afzonderlijke leds gericht in verschillende posities. Hiermee wordt een zeer grote openingshoek bereikt maar het belangrijkste is dat dit zeer egaal licht oplevert. Bereik van één enkel led armatuur voor 450 m2 resulteert in een gemiddeld lichtniveau tussen 18-22 lux. Waarbij middelpunt lichtsterkte maximaal 26 lux bedraagt. Uw nachtelijke bewakingsbeelden zullen zijn alsof het een daglichtsituatie betreft.

Voordeel van led verlichting
Door de geringe aansluitwaarde van led armaturen, tussen de 30-160watt, en zonder de bijkomende inschakelstroom van traditionele balasten, kunnen meer led armaturen op één voedingskabel. Led terrein verlichting is kostenbesparend op energie verbruik en kostenbesparend in aanleg en installatie.