Parkeergarage

Parkeergarage

Met name in parkeergarages wordt traditionele, fluorescentie verlichting gebruikt. De eigenschap van deze verlichting, na inschakelen van de verlichting neemt het lichtniveau langzaam toe, resulteert erin dat deze verlichting de gehele dag, vaak 12 tot 24 uur brandt. Los van het feit of er iemand in de garage aanwezig is.

Complete led armaturen
Led verlichting in industriële behuizingen kunnen prima deze lichtbronnen vervangen, een zelfde of hogere licht output en direct op sterkte na inschakelen. Deze eigenschap maakt het mogelijk om de verlichting te schakelen effectief wanneer dat nodig is. Sensoren maken het mogelijk om gedeeltes uit te schakelen wanneer niemand aanwezig is.

Dimmen
Als uitschakelen van gedeeltes niet wenselijk is kan het beter zijn om de lichtsterkte van de led armaturen terug te dimmen wanneer niemand aanwezig is. Een laag lichtniveau biedt toch een grote mate van energiebesparing en voorkomt het onplezierige gevoel van een donkere ruimte en het voorbehoud om die ruimte te betreden.

Licht berekening
Allereerst van belang om aan te tonen dat met deze led armaturen een gelijk of zelfs hoger licht niveau wordt bereikt dan met uw huidige verlichting. Nadat uw plattegrond en gegevens zijn ingevoerd komt het Dialux programma met een armaturen voorstel. Light Technology Nederland verzorgt voor u lichtberekening, offerte, terugverdien berekening en de verwachte besparing gedurende de verwachte levensduur van de led verlichting.

Vandalisme
Door het ontbreken van glas in deze armaturen zijn deze al minder gevoelig voor vandalisme. Door een slagvaste PMMA diffuser wordt de hoogst mogelijke bescherming gerealiseerd. Een trekhaak of bumper die onverwijld een laag opgesteld armatuur raakt, laat niet meteen schade achter.