DALI Daglichtregeling

ISYGLT systeem waarbij voor een constante lichtintensiteit gezorgd wordt. Een lichtsensor registreert de hoeveelheid licht in de ruimte (het totaal van daglicht en kunstlicht) en dimt vervolgens het kunstlicht op of neer al naar gelang het gewenste lichtniveau.
Het systeem schakelt de verlichting uit zodra er geen beweging meer gedetecteerd wordt en schakelt de verlichting weer in bij beweging.
Ook kunnen vaste presets gekozen, aangepast & opgeslagen worden.


Een uitbreiding van het systeem met integrale en automatische sturing van zonwering gestuurd door de stand van de zon behoort ook tot de mogelijkheden. Hiermee wordt zo veel mogelijk natuurlijk daglicht doorgelaten, zodat er minder kunstlicht nodig is, maar wordt verblinding door direct zonlicht voorkomen.

De exacte positie van de zon wordt bepaald door de azimut waarde (0° = Noord, 90° = Oost, 180° = Zuid, 270° = West) en de Elevatie (0° = Horizon, 90° = hoogste zonnestand op de equator). Bij horizontale jaloezieën wordt verblinding door zonlicht voorkomen door daar waar (direct) zonlicht op het raam valt de hoek waaronder de jaloezieën staan aan te passen aan de stand van de zon.


Niet alleen met horizontale, maar ook met verticale lamellen is het mogelijk verblinding door direct zonlicht te verhinderen en tegelijkertijd zo veel mogelijk natuurlijk daglicht door te laten.

 In combinatie met de ISYGLT klok module kan zelfs de kleurtemperatuur van het kunstlicht op een natuurlijke manier met het daglicht mee veranderen.


Technische informatie: 

Systeem bestaat uit de componenten:
- Centrale regelaar met interface voor bediening en statusmelding,
- Voeding 24V DC,
- Twee kanalen DALI controller,
- Licht- en bewegingsensor LSR-BW-FUE-01A.

Per ruimte kunnen één of meerdere LSR-BW-FUE-01A licht- en bewegingsensoren geplaatst worden, afhankelijk van de grootte van de ruimte.


Uitbreiding voor jaloezie sturing:
  • De SUN-PRO-01 berekent de astronomische waarden van de zon.
  • De ZTLS-04 meet m.b.v. 4 sensoren de lichtintensiteit uit de vier windrichtingen.
  • De JSM-02C-230V-2A kan tot 2 jaloezie motoren (230V) sturen. De looptijd wordt per motor in de parameters vastgelegd om een correcte werking te verkrijgen.
Naar wens kunnen meerdere JSM-02C-230V-2A modules geplaatst worden op het ISYGLT systeem.Merk: 
ISYDIM
ISYLED
Artikelnaam: 
SP4PRO
Artikelnummer: 
80 010 011
Artikelomschrijving: 
Energiebesparend lichtregelsysteem voor kantoren d.m.v. daglichtregeling.